Megbízható házhozszállítás
3-5 munkanapon belül
Fuvar.hu futárral

Kiszállítás és
átvételi lehetőség akár
MOL benzinkutakon

15900 Ft alatt
a kiszállítás díja
1450 Ft

15900 Ft vagy afelett
a kiszállítás díja
ingyenes!

Beemax 10kg Takarmány Koncentrátum Méhek Részére

38.200 Ft

Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 38.200 Ft

Tömeg 10 kg
Kiszerelés

10kg

Márka

Beemax

Cikkszám: 116283 Kategória:

Leírás

BEEMAX TAKARMÁNY KONCENTRÁTUM MÉHEK RÉSZÉRE VIRÁGPOR HELYETTESÍTÉSÉRE ALKALMAS KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY A BEEMAX egy magyar fejlesztésű méhtáplálék, mely összetételénél fogva alkalmas a virágpor pótlására. Kifejlesztésénél szempont volt, hogy a pollen természetes összetételét minél hatékonyabban utánozzuk-kiküszöbölve a természetes pollen összetevőinek mennyiségi eltéréseiből adódó beltartalmi minőségi különbségeket- olyan stabil kiszámítható összetételű speciális méhtakarmányt alkotva, mely mindig hatékonyan alkalmazható.

Jellemzői: – természetes és természetazonos összetevők, kielégíti a méhek tápanyag szükségletét – kiegyensúlyozott fehérje-vitamin-ásványianyag-speciális receptúra – kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, GMO-mentes alapanyagokból – nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, virágport, gyógyszert, – nem befolyásolja a méz minőségét – 0 napos várakozási idő – növeli a fiasítás számát, a népességet, a petézési hajlamot,a hordási hajlamot, – növeli a vitellogenin mennyiségét, roboráló hatása van – erősíti a családot, növeli az általános ellenállóképességet a betegségekkel szemben – íze és cukortartalma miatt a méhek szívesen fogyasztják Magyarországi gyártóhely, magyar alapanyagokból.

A gyártó HACCP élelmiszer biztonsági rendszerrel rendelkezik.

Összetétel: Beltartalom: Nedvesség 7,4% Ny. fehérje 39,8% Ny. rost 2,2% Ny. zsír 1,6% Ny. hamu 3,9% Nikotinsav 36 mg/kg C-vit. 993 mg/kg Zn 12 mg/kg Fe 38 mg/kg Mn 8 mg/kg Ca 0,8% Cu 5 mg/kg P 0,5% J 0,034 mg/kg Na 0,08% Se 0,06 mg/kg Mg 0,109% Co 0,02 mg/kg E-vit. 1006 mg/kg B1-vit. 1 mg/kg B2-vit 2 mg/kg Pantoténsav 4 mg/kg B6-vit 1 mg/kg Folsav 0,4 mg/kg Biotin 0,139 mg/kg

Fehérjék: kiemelkedően magas nyersfehérje tartalma (min 39,8 %) változatos növényi forrásból biztosítja a méhek számára az optimális aminosav összetételt, különös tekintettel az esszenciális aminosavakra.(A pollen fehérjetartalma 6-60% között ingadozik !) Csak növényi eredetű, GMO-mentes fehérjéket tartalmaz, állati eredetű fehérjét nem.

Vitaminok: E vitamin-1006mg/kg. Magas E vitamin tartalma erős antioxidánsként hat, természetes tartósítószerként megakadályozza az oxidációt, biztosítva a telítetlen zsírsavak és fehérjék eltarthatóságát. Gyulladásgátló hatás. Jelentős szerepe van a szaporodási folyamatokban, mivel az epithel sejtek épségét-fejlődését befolyásolja. C-vitamin-993mg/kg magas C-vitamin tartalma erős antioxidáns hatást biztosít, szinergizálva az E vitamin hatásával, védi a peroxidáz enzimet, melynek a sejtek biokémiájában,a szabad gyökök megkötésében, a stressztűrőképesség növelésében, az ellenállóképesség fokozásában , a sejtek öregedési folyamatainak befolyásolásában van jelentős szerepe. B-vitamin komplex: B1(tiamin), B2(riboflavin), B3(nikotinsav), B5(pantoténsav), B6(piridoxin), B7(biotin), B9(folsav), B12(kobalamin) tartalmazza –melyek fontos szerepük van többek közt az aminosavak (fehérjék összetevői) és szénhidrátok anyagcseréjében, szaruképletek felépítésében, étvágy fokozásában, koenzimek felépítésébe, idegrendszer épségének és működésének a biztosításában. Roboráló, immunstimuláns hatás.

Ásványi anyagok,mikroelemek: Ca,P,Na,Mg ,Zn,Mn,Fe,Cu,J,Se,Co- szövetek felépítésében,enzimek működésében,biokémiai folyamatokban játszanak fontos szerepet. Cukrok: Könnyen felszívódó, gyorsan hasznosuló energiaforrás, melyet édes íze miatt is kedvelnek a méhek.

Speciális összetevők: Ezek az összetevők a Beemax pollenhelyettesítő méhtápszert egyedivé teszik . A speciális receptúra biztosítja az antibakteriális hatást, antimicotikus (gombaölő) hatást(a költésmeszesedést okozó gomba kórokozó szaporodását lehetetlenné téve), illetve bizonyos növényekben fellelhető összetevők keverékének köszönhetően a megakadályozza a nosema spórák bélhámsejtekbe való behatolásának lehetőségét,mintegy védőréteget képezve a bélhámsejtek felületén, összehúzó hatást fejtve ki. Bizonyos összetevői a megfelelő állagú lepénykészítést könnyítik meg, illetve tartalmaz olyan a természetben a méhek által látogatott növényekben előforduló íz és illatanyagokat, melyek a fogyaszthatóságát,illetve „élvezeti értékét” kiemelkedővé teszik.

Mikor használjuk? TAVASSZAL: – serkentő etetéskor, illetve mikor az anya elkezd petézni. A tömeges pollenhordásig (általában 6-8 hét) ajánlatos etetni. NYÁRON: – amikor a virágpor mennyisége csökken vagy a minősége nem megfelelő( nagy kánikula vagy elhúzódó esős idő) esetleg nem megfelelő az összetétele – családszaporítás idején, anyaneveléskor – ha az anya petézése abbamarad,mielőtt legyengülne a méhcsalád ŐSSZEL: – amikor a virágpor mennyisége csökken – telelésre való felkészítéskor, pergetés után, hogy minél erősebb és ellenállóbb családokkal vágjunk neki ez őszi varroa ellenes kezeléseknek illetve a télnek. Hogyan használjuk? 1. Lepényként: a legszélesebb körben javasolt etetési módszer. Kora tavasszal kizárólag ezt a módszert alkalmazzuk FONTOS !

ÁLTALÁNOS BEKEVERÉSI ARÁNY: 15-20% BEEMAX MÉHTAKARMÁNY – Nem szükséges a méhtakarmány előnedvesítése,mert szárazon egyenletesebben elkeverhető a porcukorral,ezután adagoljuk a mézet mint kötőanyagot. – Soha ne főzzük, illetve a bekeverés során a 40C –os („kézmeleg”)hőmérsékletet ne haladjuk meg, mert károsodnak az értékes fehérjék!!! – a lepényt vékony nylonzacskóba adagoljuk légmentesen ,300-400 gr kiszerelésben laposra gyúrjuk és beadás előtt 12 -24 órát pihentetjük, majd a felső és oldalsó részeit enyhén megnyitva a keretekre helyezzük. – 15% lepénykészítéshez: 10 kg BEEMAX+ 67 kg porcukor +15- 18 KG méz – 20% lepénykészítéshez: 10 kg BEEMAX+ 50 kg porcukor + 15 kg méz 2.

Cukorszirupban: – javasolt keverési arány: 8kg cukor+4 liter vízből szirupot készítünk, melyhez 1 kg Beemax méhtápszert adunk. Minél sűrűbb a szirup, annál lassabban ülepednek a tápszer nehezen vagy egyáltalán nem oldódó összetevői. Az ülepedés természetes jelenség, gondot abban az esetben okozhat, ha eltömíti a szirupos flakon légfékes nyílásait. Csöves rendszerben nem ajánlott, mert a leülepedett részecskék eltömítik a rendszert. Tálcás etetési rendszer esetén is 1-2- napi adag egyszerre történő kihelyezése javasolt. 3. Direkt kihelyezve: – elsősorban tavasszal, amikor már kijárnak a méhek, de még nincs megfelelő mennyiségű virágpor. Röptávolságon belül lehetőleg ne legyen más méhészet (méhegészségügyi kockázat!), gondoskodni kell fedett etetőről, illetve megfelelő mennyiségű itatóvíz könnyű elérhetőségéről!

Megbízható házhozszállítás
3-5 munkanapon belül
Fuvar.hu futárral

Kiszállítás és
átvételi lehetőség akár
MOL benzinkutakon

15900 Ft alatt
a kiszállítás díja
1450 Ft

15900 Ft vagy afelett
a kiszállítás díja
ingyenes!