Leírás
Fermentált zöldséget és probiotikus, az emésztőrendszert támogató lactobacillus baktériumokat tartalmazó komplett barf menü bárány és lazachússal. A probiotikus lactobacillus baktériumok jóságos kis emésztés-segéd tündérkeként szorgoskodnak a kutyád pocakjában, támogatva az emésztőrendszer dolgát. Ajánlott első menüként kezdő barfos, valamint érzékeny emésztésű, allergiára hajlamos kutyáknak. Emésztőrendszeri érzékenység, gyomorsav problémák, valamint allergia gyanúja esetén remek támogatás.
A fermentálás tulajdonképpen erjesztés, amelynek köszönhetően az erjedő zöldségekben nagy számban képződnek élő mikroorganizmusok és a bélflórát tápláló jó baktériumok.
Ezért hasznos a kutyád számára a fermentált zöldség:
- A fermentálási folyamat során a zöldség rostok felpuhulnak, mintegy “előemésztett” formába kerülnek, vitamin tartalmuk magasabb lesz és jobban hasznosítja őket a kutyád szervezete.
- A felpuhult rostok nem okoznak terhelést az emésztőrendszernek, így puffadásra hajlamos kutyusoknak is ajánlott. Az erjesztési folyamatban probiotikus lactobacillus baktériumok képződnek, amelyek támogatják a táplálékkal bevitt vitaminok, ásványi anyagok hasznosulását és az emésztés folyamatát. Jóságos kis emésztés-segéd tündérkeként szorgoskodnak a kutyád pocakjában.
- A probiotikus lactobacillus baktériumokkal ideális környezetet teremtünk a jótékony baktériumok elszaporodásának – a bél mikrobióta így egészségesebbé válhat.
Egy kis érdekesség: Skandináv gyártó partnerünknél, a MUSH-nál, a modern gyártástechnológiai folyamat során a fermentálás közben képződő lactobacillus baktériumok mennyiségét ellenőrzik. A fermentálás folyamata akkor zárul le, amikor megfelelő mennyiségű jótékony baktérium képződött.
Teljes értékű eledel, komplett barf menü kutyáknak.
AJÁNLOTT NAPI ADAG:
a kutya saját testsúlyának 2-5%-a.
Tapasztalatok szerint az ideális napi adag nagytestű kutyáknál inkább 2-3%, kis és közepes testűeknél 3-4% között van az ideális mennyiség.
Leginkább nagy energiaigényű munkakutyáknál, extrém igénybevétel esetén fordul elő, hogy ennél többre van szükség.
ÖSSZETEVŐK:
bárány 56% (hús, belsőségek, pacal, csont és porc), lazac 30% (lazachús csonttal együtt darálva), 10 % friss jégsaláta, fermentált zöldségek 3,3% (káposzta, sárgarépa, cékla, lactobacillus fermentum, lactobacillus plantarum), magvas gomborka olaj (camelina sativa)
Csont aránya a termékben 8%.
Analitikai összetevők:
Nyersfehérje: 14,3%, Nyers zsír: 17,4%, Nyershamu: 3,1%, Nyersrost: 1,0%, Nedvesség: 59,8%, Energia: 219 kcal/100g